fbpx

Investice do letní zahrádky není zrovna zanedbatelnou částkou rozpočtu hospody, restaurace či kavárny. Proto je důležité pečlivě celý proces příprav naplánovat a vyhnout se tak zbytečným starostem. Zařizování letního posezení pro hosty je otázkou cca 1 měsíce příprav. Jaké otázky byste si měli položit a jak postupovat? Tyto 4 body vám pomohou ušetřit čas a peníze!

Výběr podlahy: Proč pro zahrádku vybrat kompozitní podlahu namísto dřevěné?

Desky kompozitní podlahy jsou vyrobené z kombinace dřevěných vláken a jistých forem plastu a pojiv. Výsledkem je materiál disponující vyšší hustotou a tvrdostí, než má samotné dřevo. Je odolné vůči všem formám hniloby a rozkladu, takže se nezlomí, neroztříští, a nebude hostitelem pro růst řas a jiných parazitů. Na rozdíl od dřeva vydrží kompozitní podlahové desky mnohem déle a jsou prakticky bezúdržbové – žádné škrábance, tudíž žádné broušení, či malování. Díky protiskluzovosti odpadá starost o bezpečnost a ochrany zdraví. Jsou tedy ideální pro komerční a veřejné prostory, stejně tak jako pro soukromé terasovité a balkonové podlahy

Výběr nábytku: Umělý ratan, kov nebo dřevo?

Není divu, že trendem dnešních dnů je umělý ratan. Je odolnější než ratan přírodní a jeho cena vám nezruinuje rozpočet. Ovšem pozor na kombinaci umělého ratanu s dřevěnou konstrukcí . nábytek je líbivý, ovšem musíte počítat s tím, že vám při nesprávném skladování vydrží maximálně jednu sezónu. Další variantou je nábytek z kovu. Dražší varianta nábytku leč s větší výdrží. V tomto případě je potřeba dbát na jeho sílu a kvalitu spojů. Klasickou variantou je dřevěný nábytek, je musíte počítat s jeho menší odolností vůči povětrnostním vlivům a také s tím, že o dřevěný nábytek se musíte víc starat,  a při nákupu dbát na správný výběr ochranného venkovního laku.

Výběr slunečníku: Jaké otázky si musíme položit při výběru slunečníku?

Když není možné zastínit terasu jinak, je nevhodnějším řešením kvalitní, technicky dobře provedený a proti nepřízni počasí odolný slunečník. Velikost klobouku zvolte podle toho, jak velkou plochu zabírá zahradní nábytek k posezení: místo kulatého tvaru si můžete vybrat slunečník čtvercový, obdélníkový nebo více úhelníkový. Dejte pozor na konstrukci, která by měla být odolná proti povětrnostním vlivům. Velkoprostorové slunečníky nesklízíme každý den, ale měli by mít snadné ovládání – hlavně co se týče manipulace s nimi při rozevření a stažení (skládání) i naklánění.  Slunečník musí být z kvalitní nepromokavé a nemačkavé látky, a měl by být i po sezóně barevně stálý. Při výběru slunečníku nezapomeňte také myslet na kvalitní a stabilní kotvení slunečníku ve stojanu.

Sklad: Kam s nábytkem ze zahrádky po létě?

Ještě než zahrádku začnete zařizovat, je důležité stanovit si, kam se všechny kusy nábytku uloží na zimní spánek. Ale nejen to. Je důležité, abyste se ujistili, že prostory nebudou celou zimu vlhké, nebo že nábytek nenamokne. Vyhnete se tak nepříjemnému zjištění po zimě, že nábytek není nadále vhodný k užívání a provozu.

Pokud jste zvážily všechny zmíněné body, promyslely materiály na zařízení zahrádky a našli místo na skladování, je na čase pustit se do zařizování!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *