fbpx

Soběstačnost, která je rozšířená především mezi mladými generacemi, se v roce 2019 stává klíčovým prvkem životního stylu a interiérů. S vysokým vlivem na společnost fenoménu mindfulness a stále rostoucím wellness průmyslem lidé vyžadují prostředí, která jsou senzorická, pečující a příjemná.

Nábytek a interiéry by se měly zaměřovat na vytváření teplého, kreativního a bezpečného prostředí jak v domácnosti, tak i v pohostinství a ve veřejných prostorách.

Daná touha k bližšímu spojení s přírodou transformuje sám proces navrhování interiérů a vytváří dojem vnitřního zahradního prostoru. Stále roste význam udržitelnosti. Designeři využívají recyklované materiály a snižují množství odpadů tím, že přehodnocují účel těchto materiálů.

Motto roku 2019 je „Jsme zodpovědní ke zlepšení světa, v němž žijeme“

Snižování plastu vede k použití materiálů, které více respektují naši planetu. Proto větší hodnotu nabývají organické materiály, jako je dřevo, sklo, kámen a bavlna, které vytváří moderní rustikální styl.

Různé přírodní textury na nábytku, podlaze, dokonce i stropu přidávají aturální dojem. Nedokonalosti, praskliny a uzly přírodních materiálů vytváří autentické a rustikální prostředí. K tomu navíc najdeme dřevěné povrchy a kamenné efekty na porcelánu, které se nabízí jako alternativa ve vlhkých oblastech.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *