fbpx

I přes obrovské množství architektonických médií dostupných online, knihy stále obsahují bezkonkurenční množství informací, které webové stránky a online časopisy prostě nemohou poskytnout. Zejména knihy o architektuře, které často obsahují celou řadu dříve nezveřejněných fotografií a textů. Tyto knihy jsou stále aktuální a populární jako vždy.

Krása budování sbírky knih je, že jste schopni vytvořit si vlastní fyzickou knihovnu znalostí a dat, která lze kdykoli vzít a inspirovat se jimi.

Pokud jde o žánry literatury, knihy o architektuře jsou relativně specializovaným tématem, a proto jsou některá vydání často tištěna s omezeným počtem dostupných kopií, které, pokud jsou populární, nakonec se přestávají tisknout a stávají se docela vzácnými. Takže může to být velmi dobrá investice!

Architektura tu bude vždy, stejně jako potřeba se ji učit a prozkoumat. Ať už raději navštěvujete knihkupectví nebo nakupujete online, zde uvádíme 7 nejlepších moderních knih o architektuře.

BIG. HOT TO COLD. An Odyssey of Architectural Adaptation od  architekta Bjarke Ingels

BIG-Bjarke Ingels Group popisuje prostřednictvím ohnivého tepla až k nemilosrdným zimám oslnivé kolo adaptační architektury v extrémních prostředích po celém světě a poskytuje představu o tom, jak navrhnout design pro měnící se klima.

Více o knize

Isay Weinfeld: The Brazilian Architect od architekta Isay Weinfeld

Brazilský architekt Isay Weinfeld navrhuje moderní domy a hotely ve velkém stylu. Po celém světě Isay Weinfeld je jedním z nejpopulárnějších architektů. Tato kniha zkoumá jeho práci a filozofii.

Více o knize

World History of Architecture od architekta Michael Fazio

Toto nové vydání, které bylo aktualizováno novými projekty dvacátého prvního století, zahrnuje podrobný přehled západní architektury i architektury ze Středního východu, Afriky, Střední a Jižní Ameriky, Indie, Ruska, Číny a Japonska.

Více o knize

The BLDGBLOG Book od Geoff Manaugh

BLDGBLOG je přední hlas, který mluví o architektuře, krajině a zastavěném prostředí. Tato kniha rozptýlí jedinečnou vizi autora Geoffa Manaugha a jeho  nápady jako nadšeného průvodce o budoucnosti architektury s úžasnými obrázky a exkluzivním novým obsahem.

Více o knize

A Field Guide to American Houses (Revised): The Definitive Guide to Identifying and Understanding America’s Domestic Architecture od historičky architektury Virginia Savage McAlester

Ilustrovaný příběh, proč americké domy jsou tak skvělé a skromné a všechno mezi tím, vypadají tak, jak to vypadá.

Více o knize

Yes is More. An Archicomic on Architectural Evolution od architekta Bjarke Ingels

Tato důkladná dokumentace o práci dánské firmy BIG zve publikum se dodívat na procesy, metody a výsledky prostřednictvím nejpřístupnějších a nejpopulárnějších dostupných komunikačních prostředků – komiksů.

Více o knize

Manual of Section od architektů Paul Lewis, Marc Tsurumaki, David J. Lewis

Průřez (angl. Section) je jednou ze základních reprezentačních technik architektonického návrhu, dosud neexistoval žádný skript pro její popis nebo vyhodnocení. Manual of Section tuto mezeru právě vyplní.

Více o knize

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *